Hoe u uw bindmiddel organiseert

Het onderhouden van een georganiseerde schoolmap is de sleutel tot een succesvol, stressarm schooljaar. Een eenvoudig archiveringssysteem vermindert de rommel, verkleint de kans dat u essentiële documenten verliest en verkleint de kans op het missen van grote deadlines. Organiseer uw hand-outs en notities individueel voor elke cursus. Plaats uw opdrachten in een "Te doen nu" -gedeelte en een "Te doen-later" -gedeelte. Verminder de rommel door geretourneerde opdrachten en tests in een doos of kast in te dienen. [1]

Labelen van uw bindmiddel

Labelen van uw bindmiddel
Maak een voorblad. Een voorblad helpt om het ene bindmiddel van het andere bindmiddel te onderscheiden. Op het voorblad staat op zijn minst een titel. Als uw map slechts één cursus bevat, kan deze titel de titel van de cursus zijn. Als u de map voor meerdere lessen gebruikt, wilt u misschien een algemenere voorpagina maken. Label de map 'Maandag / woensdag / vrijdag lessen' of 'Ochtendcursussen'. Mogelijk wilt u ook uw naam of het semester vermelden. Er zijn verschillende manieren om een ​​voorblad te maken:
 • Download een omslagpagina van internet en personaliseer deze met uw informatie.
 • Ontwerp uw eigen voorpagina met tekstverwerkings- of ontwerpsoftware.
 • Maak een omslagpagina helemaal opnieuw: gebruik plakboekpapier of kaarten, permanente stiften of kleurpotloden en stickers of stencils.
Labelen van uw bindmiddel
Maak sectieverdelers. Sectieverdelers onderscheiden een sectie van een andere sectie. Maak één sectieverdeler per cursus, een "Te doen nu" sectiedeler en een "Te doen later" sectiedeler. Verdeel de secties met een gelabeld en / of versierd stuk papier. Er zijn verschillende manieren om een ​​onderverdeling te maken:
 • Download een sjabloon van internet.
 • Gebruik tekstverwerkings- of ontwerpsoftware om uw eigen sectiescherm te ontwerpen. Experimenteer met coole lettertypen en voeg clipart of afbeeldingen van internet toe.
 • Maak een sectie-indeling helemaal opnieuw: gebruik plakboekpapier of kaarten, permanente markers of kleurpotloden en stickers of stencils.
 • Mogelijk wilt u de volgende informatie over uw vaksectie-indelingen opnemen: Cursustitel (s), klasnummer (s), de naam (namen) van uw professor (s) of docent (en), en het semester of schooljaar.
 • Label de twee "To-Do" -sectie-scheidingen "To-Do Now" en "To-Do-Later".
Labelen van uw bindmiddel
Label uw tabverdelers. Tabbladen zijn labels die uit een stuk papier steken dat als scheidingswand dient. Ze stellen u in staat om gemakkelijk een specifiek punt in uw map te vinden en er naar toe te gaan. Elk tabblad vertegenwoordigt één subsectie. Je hebt twee tabbladen per cursus en één tabblad nodig voor je 'Te doen'-sectie.
 • Geef het eerste tabblad van elke cursus het label 'Handouts [Insert Course Name]'.
 • Label het tweede tabblad voor elke cursus, "[Cursusnaam invoegen] Opmerkingen".
 • Label het tabblad "Taken" sectie "Takenlijst".
 • U kunt een permanente marker, labelmaker of printer gebruiken om uw tabbladen te labelen.

Je map vullen

Je map vullen
Plaats uw eerste sectieverdeler en het tabblad "Hand-out" van de cursus in de map. Haal uw eerste sectieverdeler en het tabblad van de eerste cursus op. Schuif de verdeler in een velbeschermer of pons de verdeler met drie gaten. Plaats de sectieverdeler gevolgd door het eerste lipje op de linker ringen van het bindmiddel.
 • Als u extra mapzakken wilt zonder het grootste deel van de traditionele map, koop dan tabbladen met zakken.
Je map vullen
Plaats uw hand-outs. Aan het begin van een cursus ontvang je een aantal belangrijke handouts van de docent. Mogelijk ontvangt u een cursus syllabus, opdrachtkalender en of stijlgids. Schuif deze papieren in velbeschermers en plaats ze vooraan in de subsectie "Hand-outs". Naarmate de cursus vordert, ontvang je meer hand-outs. Bewaar deze achter de andere handouts in chronologische volgorde.
 • Maak voor elke cursus een blad 'Belangrijke datums'. Naarmate het schooljaar vordert, wordt het vaak steeds moeilijker om belangrijke data bij te houden. Stel voor elke cursus een lijst samen van alle belangrijke toewijzingsdatums, vervaldatums en testdatums om jezelf op de hoogte te houden. Typ of noteer de datums met de hand en plaats het papier vooraan in het gedeelte "Hand-outs" van de cursus.
Je map vullen
Voeg het tabblad 'Notities' en papier van de cursus in. Haal het tabblad "Notities" van de cursus op. Steek het in de map. Plaats achter het tabblad "Notities" 25 tot 50 pagina's gelinieerd bindpapier of ruitjespapier.
Je map vullen
Herhaal dit proces voor elk cursusonderdeel. Plaats uw tweede sectie-verdeler en het tabblad "Hand-outs" van de cursus in de map. Plaats uw hand-outs. Voeg het tabblad 'Notities' en papier van de cursus in.
Je map vullen
Organiseer de "To-Do" sectie. Na het organiseren van elke cursus, voegt u het tabblad "Takenlijst" in de map in. Plaats de sectiedeler "Te doen nu" in de map - deze sectie bevat opdrachten die u binnen een tot twee dagen moet voltooien. Voeg de sectiedeler "Te doen later" in de map in - deze sectie bevat opdrachten die u op een later tijdstip kunt voltooien.

Gebruik makend van extra organisatorische hulpmiddelen

Gebruik makend van extra organisatorische hulpmiddelen
Drie-gaats punch losse papieren. Een georganiseerde map is gemakkelijk te navigeren - u zou de geschatte locatie van elk papier moeten kennen. Dit is niet mogelijk wanneer u losse vellen tussen papieren plaatst of mappen met papieren vult. Pons met drie gaten de papieren die u in uw map wilt bewaren. Plaats de papieren in de juiste sectie en subsectie.
 • Als het papier belangrijk is, plaats het dan in een velbeschermer.
Gebruik makend van extra organisatorische hulpmiddelen
Plaats geretourneerde opdrachten en tests in een archiefkast. Een overvol bindmiddel is moeilijker georganiseerd te houden. Naast het weggooien van onnodige papieren, moet u teruggegeven opdrachten en tests uit uw map verwijderen. Organiseer deze opdrachten en toetsen en plaats ze in een archiefkast of doos.
Gebruik makend van extra organisatorische hulpmiddelen
Markeer belangrijke informatie en datums met vlaggen en markeerstiften. Zelfs in de best georganiseerde mappen is het mogelijk om een ​​essentieel feit of een belangrijke datum uit het oog te verliezen. Zoek een manier om je eigen aandacht te trekken. Overweeg een vlag te gebruiken om belangrijke informatie te markeren of data te markeren die u moet onthouden. [2]
Kan ik decoratieve notitieboekjes maken?
Natuurlijk! Als je wat hulp nodig hebt bij het versieren van je notitieboekjes, raad ik je aan wikiHow's artikel over dit onderwerp te lezen voor enkele nuttige tips.
benumesasports.com © 2020