Hoe gummen te maken

Je eigen gum maken is een leuk en gemakkelijk project voor kinderen om hun eigen schoolbenodigdheden of persoonlijke kunstbenodigdheden te personaliseren. Volwassenen vinden het ook leuk om op kleine schaal dingen te maken om potloodgummen te maken, of zelfs om een ​​zelfgemaakte 'magische gum' te maken als schoonmaakmiddel dat hardnekkige vlekken in huis verwijdert. Leer hoe u deze verschillende soorten eenvoudige doe-het-zelf-gummen kunt maken.

Beeldhouwen van gummetjes

Beeldhouwen van gummetjes
Koop gumklei. Zoek naar kneedklei die speciaal is ontworpen voor gebruik bij het maken van uw eigen gummen. Dit speciale vormmateriaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren en sets, verkrijgbaar in de meeste ambachtelijke winkels.
 • Probeer merken zoals Sculpey of Creatibles voor gemakkelijk te vinden gumklei in verschillende kleuren, en zelfs sommige met beeldhouwhulpmiddelen.
 • Gumklei is gemaakt met een speciale soort polymeerklei, die tijdens het koken niet volledig uithardt. Terwijl sommigen methoden hebben ontdekt, zoals het wrijven van een gum op het kleverige deel van een post-it-notitie, zal een vergelijkbare stof ontstaan, maar het is het gemakkelijkst en het meest consistent om de voorgemaakte klei te kopen.
Beeldhouwen van gummetjes
Warm en vorm de klei. Trek stukken van de gumklei los om ze uit te knijpen en in je handen te verwarmen totdat ze erg zacht en buigzaam zijn. U kunt stukken vervolgens in elke gewenste vorm vormen.
 • Maak van de klei leuke vormen die je leuk vindt, inclusief dieren, voedsel of geometrische vormen. Je zou kunnen merken dat zeer dunne vormen te broos zijn om te gebruiken, en de vorm waarin traditionele roze rubberen gummen komen, is het gemakkelijkst vast te houden en te gebruiken bij het wissen van potloodstrepen. [1] X Onderzoeksbron
 • Probeer kleuren samen te voegen om er een te maken die nog niet is opgenomen in de gumkitset die u koopt. Om dit te doen, rolt en kneedt u eenvoudig twee kleuren samen totdat ze volledig zijn gemengd. Misschien wil je eerst twee hele kleine stukjes testen om er zeker van te zijn dat je de kleur krijgt die je verwacht. [2] X Onderzoeksbron
 • Houd er rekening mee dat als u vormen maakt waarbij meer dan één stuk aan elkaar is geplakt, u ervoor moet zorgen dat ze heel goed op elkaar aansluiten, anders kunnen ze tijdens het koken losraken.
Beeldhouwen van gummetjes
Gebruik tools als je dat wilt. Gebruik alle huishoudelijke artikelen die u bij de hand heeft om uw gumklei in de gewenste vorm te snijden, rollen en vormen. Mogelijk hebt u ook een aantal vormgereedschappen bij de gumklei die u hebt gekocht.
 • Probeer ijslollystokjes, tandenstokers, botermessen en cilindrische voorwerpen te gebruiken om je gumklei te snijden, porren, rollen en vormen. Je kunt zelfs voorwerpen met een interessante textuur vinden om in de klei te drukken om een ​​uniek patroon te maken.
 • Als je een gum wilt maken die op de bovenkant van een potlood past, gebruik dan het uiteinde van een potlood om een ​​inspringing in je gum-kleidesign te maken, of vorm de klei recht op het potlood. Schuif vervolgens de gum voorzichtig van het potlood om zijn vorm te behouden voordat u hem in de oven of heet water zet om in te stellen.
 • Probeer een siliconen mal als je je gum in duidelijk gedefinieerde vormen wilt maken. U kunt zelfs uw eigen siliconen mal van elk object maken met malplamuur. Verpak de klei gelijkmatig in een mal, haal het dan uit de mal en verwijder eventueel ongewenst overschot. [3] X Onderzoeksbron

Koken gummen

Koken gummen
Zet de gummen in de oven. Als de instructies voor je gumklei zeggen om ze te laten drogen in een oven, verwarm ze dan voor op de aangegeven tijd. Leg uw gumontwerpen op een bakplaat zodat ze elkaar niet raken.
 • Verwarm voor de meeste gumklei de oven voor op 250 ° F (130 ° C). Bak gummen gedurende 20 minuten per ¼ inch (6 mm) dikte. [4] X Onderzoeksbron
 • Misschien wilt u kleinere gumontwerpen apart van grotere bakken, omdat ze waarschijnlijk verschillende kooktijden hebben.
 • Gebruik een stuk aluminiumfolie of vetvrij papier op de bakplaat om te voorkomen dat de gummen blijven plakken.
 • Zorg ervoor dat kinderen tijdens deze stap onder toezicht staan ​​van volwassenen.
Koken gummen
Zet in kokend water. Als de instructies voor uw gumklei zeggen om ze te laten uitharden met kokend water, giet dan water in een pot en plaats het op het fornuis. Zet het water aan de kook en plaats je gumontwerpen een paar minuten in het kokende water.
 • Zorg ervoor dat je genoeg water in de pot hebt om je gumklei-ontwerpen volledig te bedekken.
 • Voor de meeste gumklei die deze methode gebruikt, laat je de gummen 5 minuten in het kokende water, zet dan de brander uit en laat ze in het water zitten terwijl het afkoelt. [5] X Onderzoeksbron
 • Verwijder de gum veilig uit het water met een schuimspaan en laat ze drogen op een papieren handdoek of servet. Wees voorzichtig en zorg dat er voor deze hele stap een volwassene aanwezig is.
Koken gummen
Laat gummen afkoelen voor gebruik. Laat je gummen na het zetten in de oven of op het fornuis een paar uur afkoelen. Gebruik vervolgens je gepersonaliseerde gum om eventuele potloodstrepen te verwijderen.
 • Test je gummen wanneer ze zijn afgekoeld. Als ze te zacht zijn, moet u ze mogelijk langer instellen. Als ze te hard zijn, moet u het misschien opnieuw proberen en ze voor minder tijd instellen. Als ze te broos zijn, wil je het misschien opnieuw proberen met dikkere vormen.
 • Bewaar uw gummen in een container die goed afsluit om uw gummen zo lang mogelijk mee te laten gaan. Ze kunnen te droog en broos worden voor correct gebruik als ze gedurende lange tijd aan de lucht worden blootgesteld.

Magische gummen maken voor schoonmaken

Magische gummen maken voor schoonmaken
Zoek en koop melamine schuim. Koop het materiaal dat wordt gebruikt voor de Mr. Clean "Magic Eraser" en andere soortgelijke producten door melamine schuim te kopen. Vind dit schuim in bulk of multi-packs van online winkels zoals Amazon.
 • Mogelijk vindt u dit materiaal ook in winkels die gespecialiseerd zijn in geluidsisolatie of isolatie, omdat melamine schuim ook voor deze doeleinden wordt gebruikt.
 • Als je melamine in grotere vellen of blokken wordt geleverd, snijd het dan in een gemakkelijk te hanteren formaat, zoals in een rechthoek die 15,24 cm lang, 10,16 cm breed en 2,54 cm is dik, of wat je maar wilt. Gebruik een zware schaar of een mes.
Magische gummen maken voor schoonmaken
Week je melamine-gum in een reiniger. Gebruik uw favoriete reiniger om het schuim met een reinigingsmiddel te laten doordringen, waardoor het als een "gum" zal dienen voor het schoonmaken. U kunt elke gewenste reinigingsoplossing gebruiken.
 • Probeer een combinatie van zuiveringszout en Borax-reiniger voor een eenvoudige oplossing. Doe 1 theelepel (5 gram) Borax en 1 eetlepel (15 gram) zuiveringszout in een kom met ½ kop (118 milliliter) water om een ​​stuk schuim ter grootte van een spons te laten weken. [6] X Onderzoeksbron
 • Je kunt ook een meer natuurlijke oplossing creëren met citroensap en zuiveringszout, of je kunt je gumsponsje gewoon in gewoon water bevochtigen en je favoriete sproeireiniger afzonderlijk aanbrengen.
Magische gummen maken voor schoonmaken
Gebruik de vochtige gum voor het schoonmaken. Wring overtollig water uit je melamine schuim en gebruik het om vlekken op bijna elk oppervlak te schrobben, zoals je zou doen met een gewone spons. Het unieke poreuze materiaal werkt bijna als een heel fijn schuurpapier om hardnekkige stoffen weg te schrobben.
 • Probeer uw nieuwe "magische gum" op slijtplekken en vlekken op de muur, badkamerkranen en douchewanden en andere veelvoorkomende ruimtes die moeilijk schoon te maken zijn met andere producten. [7] X Onderzoeksbron
 • Bewaar uw "magische gum" op een plaats waar hij na gebruik kan drogen, en maak hem dan telkens opnieuw nat als u hem wilt gebruiken. Gooi de spons weg als deze erg verkleurd of vervormd raakt.
Werkt de gum?
Ja erg goed! Ze laten soms vlekken achter, maar ze zijn perfect voor kinderambachten.
Waar koop ik gumklei?
Je zou het moeten kunnen vinden in een handwerkwinkel zoals Michaels of AC Moore. Je kunt het ook online bestellen bij Amazon of een andere online winkel.
Werkt polymeerklei of normale klei als gumklei?
Nee, helaas werken normale klei en typische polymeerklei niet om gummen te vormen. Beide materialen harden volledig uit wanneer ze worden verwarmd of gedroogd, zodat ze niet de juiste rubberachtige textuur behouden die nodig is voor een potloodwisser. Gumklei is speciaal ontwikkeld om slechts gedeeltelijk te drogen om het juiste effect te creëren.
Zal een kleine hoeveelheid bitter materiaal de gum slecht doen smaken?
Ja. Deze gummen zijn niet eetbaar.
Kan ik een broodrooster gebruiken om mijn gummen te bakken?
Nee, omdat een broodrooster uw gummen kan verbranden of niet gaar kan maken.
Waar kan ik melamineschuim krijgen?
Je kunt melamineschuim vinden op eBay, Amazon of andere sites voor een prijsbereik van $ 0,99 tot $ 10,00. Veel melamineschuim wordt in één pakket geleverd, dus zorg ervoor dat u veel gummen maakt.
Zijn er naast klei nog andere materialen die ik kan gebruiken?
Je kunt gumplamuur maken met behulp van siliconenlijm en instructies in het artikel Make Eraser Putty.
Waar kan ik gumklei krijgen in Texas?
Je kunt gumklei kopen bij handwerkwinkels zoals Michael's, of bij je plaatselijke handwerkwinkel. Als je er geen in de buurt hebt of geen gumklei bij je hebt, zou het online bestellen een goed alternatief zijn.
Kan ik gummen maken van play-doh?
Ja, dat kan.
Kan ik gummen maken met speelklei?
Nee, speelklei wist niet en wordt alleen hard. Gumklei is een speciaal mengsel dat moeilijk te repliceren is.
Waar vind ik polymeerklei in India om de gummen te maken?
benumesasports.com © 2020