Hoe u onhandigheid buiten een gesprek kunt houden

Gesprekken kunnen soms lastig zijn. Als je uitglijdt en het verkeerde zegt, word je misschien nerveus. Er zijn echter veel manieren om soepel door een gesprek te navigeren. Werk aan het oefenen van elementaire gespreksvaardigheden. Als er een ongemakkelijk moment optreedt, strijk het dan snel glad. Zoek in het geval van een ongemakkelijke stilte manieren om de ander betrokken te houden.

Een gesprek soepel beheren

Een gesprek soepel beheren
Zorg ervoor dat je luistert. Als je van nature verlegen en nerveus bent, luister je misschien niet in gesprekken. Dit is niet noodzakelijk omdat je opzettelijk onbeleefd bent. Je wordt misschien gewoon vastgehouden aan wat je vervolgens gaat zeggen. Om onhandigheid te voorkomen, hoeft u zich geen zorgen te maken over hoe u moet reageren wanneer iemand anders praat. Concentreer u gewoon op de luidspreker. [1]
 • Oefen actief luisteren. Dit betekent te allen tijde oogcontact houden en waar nodig glimlachen en knikken. Je moet ook verbale aanwijzingen geven, zoals af en toe zeggen "Ik zie".
 • Als u niet zeker weet hoe u ergens op moet reageren, kan luisteren helpen. U kunt een vraag stellen over wat de spreker zojuist heeft gezegd. Bijvoorbeeld: 'Dat klinkt als een interessant carrièrepad. Kun je me meer vertellen?'
Doe mindfulness-oefeningen om je gefocust te houden. Zorgvuldig luisteren en focussen op de spreker tijdens een gesprek is de sleutel om onhandigheid te vermijden en deel te nemen mindfulness-oefeningen kan helpen. Deze oefeningen helpen je je hoofd leeg te maken en jezelf te heroriënteren op het huidige moment. [2]
 • Probeer deze eenvoudige mindfulness-meditatie. Zit of lig in een comfortabele houding, haal diep adem en richt al uw aandacht op uw ademhaling. Je ogen kunnen open of gesloten zijn, hoewel je misschien merkt dat als je ze sluit, je gemakkelijker kunt scherpstellen.
 • Oefen deze oefening elke dag gedurende 15 minuten.
Een gesprek soepel beheren
Geef eerlijke complimenten. Complimenten kunnen voorkomen dat een gesprek ongemakkelijk wordt. Complimenten kunnen een gesprek helpen om een ​​positief gevoel te behouden, waardoor de ander zich op zijn gemak voelt bij jou. Dit kan ongemak voorkomen. [3]
 • Zorg ervoor dat je je complimenten eerlijk houdt. Mensen kunnen meestal detecteren wanneer je niet echt bent, en kunnen zich ongemakkelijk en geïrriteerd voelen. Je moet ook vage complimenten vermijden (bijv. "Oh, dat is cool."), Omdat deze ook oneerlijk kunnen overkomen.
 • Als je iets positiefs bedenkt, zeg het dan. Laat complimenten organisch overkomen. Bijvoorbeeld: "Wauw, lesgeven klinkt zo hard. Ik bewonder echt hoeveel werk je in je carrière hebt gestopt."
 • Je kunt vragen ook gebruiken als complimenten. Vragen vleien de persoon door uw interesse te tonen. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: 'Ik ben gefascineerd door je werk. Kun je me meer vertellen?"
Een gesprek soepel beheren
Laat stiltes op natuurlijke wijze gebeuren. Stiltes zijn een normaal onderdeel van elk gesprek. Als er een tijdelijke pauze is, raak dan niet in paniek en probeer onmiddellijk de leegte te vullen. Dit zal de situatie waarschijnlijk ongemakkelijk maken. U kunt ook het verkeerde zeggen als u onmiddellijk nerveus wordt nadat het stil is geworden. Sta in plaats daarvan enkele seconden stilte toe. [4]
 • Onthoud dat een gespreksonderbreking natuurlijk is. De andere persoon kan zich ook een beetje ongemakkelijk voelen, dus troost je met het feit dat je niet de enige bent. Probeer te accepteren dat het even stil kan zijn.
 • Als je angstig bent, haal dan een paar keer diep adem en concentreer je op het ontspannen en verzachten van je lichaam. Dit kan helpen de angstreactie in je hersenen te verminderen.
 • Bedenk een nieuw onderwerp om te introduceren waar je echt in geïnteresseerd bent. Als je meteen begint te praten over iets waar je niet om geeft om de leegte op te vullen, zal dit de situatie alleen maar ongemakkelijker maken voor iedereen. Geef jezelf even de tijd om iets te bedenken om het gesprek op een zinvolle manier voort te zetten.
Een gesprek soepel beheren
Wees je bewust van je lichaamstaal. Een goede lichaamstaal kan tot een vlot gesprek leiden. Als u van nature onhandig bent, kunt u per ongeluk lichaamstaalaanwijzingen sturen waardoor een ander zich ongemakkelijk voelt. Werk eraan om je bewust te zijn van hoe je jezelf draagt ​​en streef naar open lichaamstaal. [5]
 • Slun niet weg en kijk niet weg van de andere persoon. Sta altijd rechtop en kijk met het hoofd naar de persoon.
 • Houd oogcontact meestal. Kijk af en toe weg, want te veel oogcontact kan intimiderend overkomen.
 • Vergeet niet te glimlachen, indien nodig. Glimlachen toont warmte en plezier en helpt je ook kalm te blijven!
Een gesprek soepel beheren
Bekijk de lichaamstaal van de ander. U wilt ervoor zorgen dat u niet te veel praat of het verkeerde onderwerp introduceert. Je kunt zien of iemand zich ongemakkelijk voelt of zich verveelt door zijn lichaamstaal. Als iemand non-verbale signalen stuurt om aan te geven dat ze het gesprek niet leuk vinden, schakel dan van versnelling om onhandigheid te voorkomen. [6]
 • Iemand kan zijn armen vouwen als hij of zij zich defensief voelde door iets wat u zei. Als je bijvoorbeeld een politieke overtuiging uitdrukt, kunnen gevouwen armen aangeven dat de persoon het er niet mee eens is.
 • Bekijk oogcontact. Als iemand oogcontact verbreekt, hebben ze mogelijk geen interesse meer in wat je zegt.
 • Als iemands toon luider wordt, heb je misschien iets gezegd dat hem emotioneel maakt. Misschien wil je een minder emotioneel geladen onderwerp in het gesprek introduceren.
 • Als de persoon zich van u afwendt of zich begint te verwijderen, kan dit erop duiden dat ze klaar zijn om het gesprek te beëindigen.

Omgaan met ongemakkelijke momenten

Omgaan met ongemakkelijke momenten
Introduceer een nieuw onderwerp om stiltes weg te werken. Wanneer er stiltes optreden, laat dan een paar seconden op natuurlijke wijze voorbijgaan. Introduceer vervolgens een nieuw onderwerp om de zaken gaande te houden. Pauzeer en denk na over nieuw materiaal dat u in het gesprek kunt brengen. [7]
 • U kunt terugkeren naar een vorig onderwerp. Bijvoorbeeld: 'Dus je zei dat je college-lessen geeft?' Je kunt ook helemaal een nieuw onderwerp introduceren. Je kunt een gesprek voeren door naar dingen in de kamer te kijken of te tekenen op onderwerpen uit de buitenwereld. Bijvoorbeeld: 'Ik kan niet geloven dat het deze week gaat sneeuwen. Het is al maart.'
 • Het kan helpen om een ​​paar onderwerpen bij de hand te hebben die u gebruikt om een ​​gesprek voort te zetten. Veilige onderwerpen zijn onder meer het weer, niet-controversiële actuele gebeurtenissen, sport, huisdieren en films of televisie.
 • Voor een sociaal evenement wil je misschien een mentale lijst maken van gespreksaanzetten.
Omgaan met ongemakkelijke momenten
Bied je excuses aan als je anderen ongemakkelijk maakt. Soms is een opmerking, ondanks uw inspanningen, slecht opgevat. Als je iets zegt dat het gesprek stopt, bied dan je excuses aan en ga verder. Iedereen glipt wel eens weg, dus probeer niet te veel te blijven hangen in een opmerking die niet goed overging. [8]
 • Maak geen groot probleem met een slecht getimede opmerking. Probeer het uit te lachen. Zeg iets als: "Sorry. Dat klonk beter in mijn hoofd."
 • Andere mensen voelen zich ook ongemakkelijk bij een vreemde of ongepaste opmerking. Ze zullen zich meer op hun gemak voelen als je kunt lachen om jezelf. Als je echter vermoedt dat je de persoon diep beledigd hebt, verontschuldig je dan oprecht en vermijd grapjes of excuses.
Omgaan met ongemakkelijke momenten
Zorg ervoor dat je de ander laat praten. Als je van nature nerveus bent, heb je misschien de neiging om per ongeluk over iemand te praten. Probeer dit te vermijden. Maak tijdens gesprekken een punt om af en toe te pauzeren en anderen te laten praten. [9]
 • Maak er een punt van om na elke zin bewust te pauzeren. Geef de ander de kans om te reageren.
 • Praat niet over mensen. Zorg ervoor dat iemand een zin heeft afgemaakt voordat hij tussenkomt.
 • Als je merkt dat je dit doet, raak dan niet in paniek! Bied gewoon een luchtige verontschuldiging aan en vraag hen om hun gedachten af ​​te maken.
Omgaan met ongemakkelijke momenten
Vind soepele manieren om een ​​gesprek te beëindigen. Gesprekken komen tot een natuurlijk einde. Als u alle onderwerpen lijkt te hebben uitgeput, kunt u het gesprek afronden. Het kan echter lastig zijn om te weten hoe je een einde moet maken. [10]
 • Zoek een natuurlijke manier om jezelf te excuseren. Als je bijvoorbeeld in een bar zit, zeg dan iets als: 'Ik ga nog een drankje halen'.
 • Je kunt ook deelnemen aan een ander gesprek. Zeg bijvoorbeeld iets als: 'Wil je een paar van mijn vrienden ontmoeten?' Integreer de persoon met wie je praat in een bestaand gesprek.

Het gesprek blijft stromen

Het gesprek blijft stromen
Vind een gemeenschappelijke basis. Mensen voelen zich aangetrokken tot mensen met dezelfde interesses. Als je een gesprek gaande wilt houden zonder lastige pauzes, zoek dan naar een gemeenschappelijke basis. [11]
 • Als de spreker iets vermeldt waarin jij ook geïnteresseerd bent, maak dat dan de focus van het gesprek. Als jullie allebei interesse hebben in horrorfilms, begin daar dan een discussie over.
 • Je moet er ook naar streven om iemands lichaamstaal subtiel na te bootsen. De spreker zal onbewust denken dat je op hem lijkt als je dezelfde manieren hebt. Dit zal ervoor zorgen dat ze het gesprek willen voortzetten.
 • Het betrekken van wederzijdse vrienden in het gesprek kan ook helpen bij het vinden van een gemeenschappelijke basis en het breken van het ijs.
Het gesprek blijft stromen
Vragen stellen. Als er een stilte in gesprek is, kun je altijd vragen stellen. Mensen praten graag over zichzelf en een gesprek zal bijna nooit muf worden als je dingen verder brengt met vragen. Zeg bijvoorbeeld iets als: "Dus, wat voor soort hobby's doe je?" of 'Wat bracht je naar deze stad?' [12]
Het gesprek blijft stromen
Moedig de ander aan om meer over iets te vertellen. Mensen zullen zich gevleid en aangemoedigd voelen als je geïnteresseerd lijkt in wat ze zeggen. Als je geen manier kunt bedenken om het gesprek vooruit te helpen, vraag de persoon dan meer over wat ze zojuist hebben gezegd. Bijvoorbeeld: 'Hoe ben je eigenlijk met skiën begonnen?' [13]
Ik ben erg nerveus om mijn ex-vriendin weer te zien drie dagen nadat we uit elkaar zijn gegaan. Zal het lastig zijn om elkaar weer te zien?
Het is misschien een beetje onhandig, maar als je na het uiteenvallen hebt besloten om vrienden te worden, zal dat de dingen een stuk eenvoudiger maken. Als je ze ziet, zeg je gewoon 'hallo' zoals je tegen iemand anders zou doen. Het wordt gemakkelijker naarmate de tijd verstrijkt.
benumesasports.com © 2020