Hoe creativiteit te vergroten

Het is moeilijk - zo niet onmogelijk - om creativiteit te meten en iedereen is creatief op zijn of haar eigen manier. Er zijn echter stappen die u kunt nemen om uw creativiteit vaker en effectiever uit te drukken. Je moet je inzetten om van creativiteit een praktijk te maken.

Creatiever worden in het leven

Creatiever worden in het leven
Sta jezelf toe om anders te zijn, ook al wordt het niet meteen geaccepteerd. Wees anders dan wat als "normaal" wordt beschouwd. Wees niet bang om vragen te stellen en uw gedachten te delen. U weet misschien nooit of uw ideeën door anderen als creatief worden beschouwd - creatief denken gaat over buiten de gebaande paden treden. Laat alle ideeën los dat uw ideeën beoordeeld zullen worden of als "goed" of "fout" zullen worden beschouwd. Zeg wat u denkt, vooral als u denkt dat u dit met anderen wilt delen.
Creatiever worden in het leven
Neem elke dag de tijd om creatief te zijn. Creativiteit is niet alleen aangeboren; het is iets dat je elke dag leert en traint. Geen enkele romanschrijver, schilder, filmmaker of muzikant heeft ooit carrière gemaakt door simpelweg te gaan zitten en de ideeën te laten stromen. Ze werkten aan hen, leerden hun vak en kwamen elke dag met creatieve ideeën. Creatieve ideeën komen alleen tijdens creatief werk - dus ga aan de slag! [1]
  • Maak in het begin elke dag 20 minuten vrij om aan uw vaartuig te werken. U kunt een grotere tijdsbesteding opbouwen terwijl u uw vaardigheden aanscherpt.
  • Zelfs als u niet in een creatief veld wilt werken, kan het elke dag oefenen van creatieve kunst (schilderen, muziek, enz.) Uw creativiteit in het dagelijks leven helpen vergroten.
Creatiever worden in het leven
Wees nieuwsgierig. Zoek alles op wat je niet weet. Lees boeken of leer vaardigheden die u altijd al hebben geïnteresseerd. Ga in gesprek met mensen van wie je de verhalen wilt weten. Hoe meer materiaal je in je hoofd opslaat, hoe beter creatieve verbindingen je kunt maken in je leven.
Creatiever worden in het leven
Zorg voor voldoende rust, voedsel en water. Als je moe bent, heeft het weinig zin om iets creatiefs uit je hoofd te persen; radicale ideeën komen minder snel in je op als je uitgeput bent. Doe een dutje of een theepauze om op te laden. Je kunt beter nadenken als je geest fris is en je zou gemakkelijker creatieve ideeën moeten kunnen bedenken.
  • Je hersencellen hebben de juiste hoeveelheid glucose nodig om goed te werken. Meestal is de ideale hoeveelheid ongeveer 25 gram. Te weinig kan leiden tot verward denken, terwijl te veel je hersencellen kan beschadigen. [2] X Onderzoeksbron Probeer eens te snacken op een banaan, die ongeveer het recht aan glucose bevat, of eet vezelrijke koolhydraten (bijv. Broccoli of volkoren brood) die gestaag glucose leveren. [3] X Onderzoeksbron
  • Als je uitgedroogd bent, zullen er minder verbindingen in je hersenen zijn. Dit geeft soms een gevoel van "hersendood".
Creatiever worden in het leven
Absorbeer een diverse reeks invloeden, inclusief die niet gerelateerd zijn aan uw vakgebied. Wanneer je diep betrokken bent bij talloze dingen, stel je jezelf in staat echt creatief te worden. Creativiteit gaat over het overbruggen van onverwachte hiaten - bijvoorbeeld door invloeden van wetenschap en architectuur in kunst te brengen.
  • The Beatles zijn gedeeltelijk beroemd vanwege hun vermogen om oosterse invloeden en instrumenten, zoals de sitar, in westerse rock and roll te brengen. De beroemde romanschrijver David Foster Wallace schreef zijn meesterwerk Infinite Jest na jaren van tennis, drugsverslaving, wiskunde en de wetenschap van licht en optica.
  • Reizen is een geweldige manier om nieuwe invloeden op te vangen. Ga ergens anders heen en verken je geest voor inspiratie. Als je het je niet kunt veroorloven om ver te gaan, maak dan een wandeling en noteer wat je ziet en hoort. Of haal inspiratie uit een boek.
Creatiever worden in het leven
Kom tot rust. Je zult niet elke minuut van de dag creatieve ideeën hebben, maar dat is oké. Wanneer u creativiteit probeert te forceren, kunt u deze effectief blokkeren. Schop jezelf niet voor slechte ideeën, want ze zijn een natuurlijk onderdeel van het creatieve proces. Blijf elke dag proberen creatief te zijn en de goede ideeën zullen uiteindelijk komen. [4]

Verhogen van creativiteit bij specifieke projecten

Verhogen van creativiteit bij specifieke projecten
Experimenteer vrij. Creatief zijn gaat over het maken van sprongen, nieuwe dingen uitproberen en zien wat er gebeurt. Probeer een gek nieuw idee of nieuwe techniek uit, verander je normale workflow en knip en plak je werk op nieuwe en opwindende manieren. Veel van deze experimenten zullen mislukken, maar creativiteit gaat over het vinden van het enige ongehoorde nieuwe dat slaagt.
Verhogen van creativiteit bij specifieke projecten
Beoordeel ideeën niet tijdens het brainstormen. Niet elk creatief idee zal een goed idee zijn, en dat is oké! Als je bang bent om te falen of een slecht idee hebt, kom je nooit tot een beter idee. Stop met het beoordelen van uw ideeën terwijl u bezig bent; schrijf in plaats daarvan zoveel mogelijk op. Nadat u klaar bent, kiest u de ideeën om de goede te vinden. Een idee waarvan je denkt dat het slecht is, kan in feite fantastisch zijn in combinatie met een idee dat je later opvalt - maar je zult het nooit weten als je het idee meteen uitwist.
Verhogen van creativiteit bij specifieke projecten
Mix en match oude ideeën. 'Een idee is niets meer of minder dan een nieuwe combinatie van oude elementen.' [5] Neem van alles wat je kunt. Muteer het, kloon het en combineer het totdat je iets creatiefs hebt dat je zelf kunt noemen. Je hoeft het niet te zien als stelen; zo begint kunst:
  • The Rolling Stones vermengden delta blues met Engelse rock and roll voor een nieuwe, honky-tonk stijl.
  • William Faulkner, Nobelprijswinnend auteur, nam James Joyce's vloeiende, bedwelmende stijl en combineerde deze met de spirituele en raciale geschiedenis van zijn huis in het Amerikaanse Zuiden.
  • Kubisme, de kunstvorm van Picasso, is ontstaan ​​uit experimenten met het impressionisme en de gestileerde maskers van Afrikaanse en Aziatische beeldhouwkunst.
Verhogen van creativiteit bij specifieke projecten
Verander uw omgeving wanneer u zich opgesloten of gestrest voelt. Stress kan een belemmering vormen voor uw vermogen om uw creativiteit te uiten. Als je je opgesloten, gestrest of onder druk voelt, ga dan naar een andere, meer ontspannende locatie, zoals een tuin of een balkon. Luister naar muziek om je hersencellen te stimuleren om verbindingen te maken. Muziek zetten, naar buiten gaan of van bureau wisselen kan de eentonigheid doorbreken en u weer aan het werk zetten. [6]
Verhogen van creativiteit bij specifieke projecten
Werk samen met anderen aan projecten. Soms kan het simpelweg vragen om input u de "Eureka!" moment dat u zoekt. De geest van iedereen is anders en de invloeden die een andere persoon inspireren, kunnen totaal anders zijn dan de fijne kneepjes van je eigen mentale milieu. Iemand kan een opmerking maken die voor de hand liggend is gezien zijn achtergrond, maar die u nooit had kunnen bedenken. Door anderen erbij te betrekken, zullen meer invloeden en ideeën botsen, wat tot meer creativiteit kan leiden. [7]
  • Dit betekent niet dat je niet alleen kunt werken. Ontwikkel een project in eenzaamheid, stuur dan een concept naar een paar vertrouwde vrienden en vraag om kritiek.
Verhogen van creativiteit bij specifieke projecten
Probeer freewriting of tekenen. Dit betekent dat zodra de pen op de pagina komt, u hem niet meer uittrekt. Laat jezelf werken zonder te stoppen of te oordelen voor een tijdgebonden burst van vijf minuten. Dit is een geweldige warming-up voor creativiteit: het haalt je gedachten uit het oordeel en het kan leiden tot onverwachte nieuwe ideeën terwijl je hersenen racen om de pagina te blijven vullen. Het zorgt er ook voor dat je hersenen elke dag creatief werken.
Verhogen van creativiteit bij specifieke projecten
Neem de tijd om aan andere projecten te werken. Dit lijkt misschien contra-intuïtief, maar door wat tijd weg te nemen van je huidige creatieve project krijg je ruimte om na te denken. Als je terugkomt, kom je er met een frisse blik naar toe. Mogelijk kunt u verbeterpunten beter zien of een verbinding maken die u zich voorheen niet kon voorstellen.
Hoe kan verbeelding de productiviteit verhogen?
Iemand kan zijn verbeeldingskracht gebruiken om snellere / slimmere manieren te bedenken om zijn werk gedaan te krijgen, waardoor de productiviteit toeneemt.
Hoe kan ik meer fantasie hebben?
Probeer het advies in de artikelen Verbeter uw verbeelding, stimuleer uw verbeelding en gebruik uw verbeelding.
Soms helpt rondlopen ook. Probeer al je zintuigen te gebruiken om inspiratie op te doen voor creatieve ideeën.
De creativiteit van iedereen is anders. Probeer je sterke punten te identificeren - woordkeuze, of het creëren van een sfeer, of het organiseren van mensen, enz.
Sommige mensen vinden muziek erg storend. Probeer het volume niet te ontploffen, want het kan ook uw gehoor beschadigen.
benumesasports.com © 2020