Droogijs kopen

Droogijs is de vaste vorm van kooldioxide, een belangrijk gas dat de atmosfeer van de planeet doordringt. De stof is gemakkelijk aan te schaffen en je kunt er verschillende dingen mee doen, van het snel invriezen van voedsel tot het creëren van instant mist.

Droogijs kopen en vervoeren

Droogijs kopen en vervoeren
Haal droog ijs op bij uw plaatselijke kruidenier of winkel voor algemene artikelen. Winkels die droogijs verkopen zijn onder andere Safeway, Walmart en Costco.
 • Plan om droog ijs op te halen zo dicht mogelijk bij de tijd die je nodig hebt. Omdat het constant verandert van vast naar gas, heeft het een zeer korte houdbaarheid. Elke 24 uur verandert 5-10 pond droogijs van een vaste stof in een gas. [1] X Onderzoeksbron
 • Hoewel de meeste mensen droogijs kunnen kopen, moet je voor sommige winkels minstens 18 jaar oud zijn om het te kunnen kopen.
Droogijs kopen en vervoeren
Koop droogijs in blokvorm. Voor het uitvoeren van schoolexperimenten en het creëren van misteffecten zijn beide blokken droogijs nodig.
 • Droogijs komt ook in korrelvorm, maar wordt voornamelijk gebruikt voor het droogijsstralen om oppervlakken schoon te maken, of voor medisch transport.
 • De prijs van droogijs varieert van $ 1,00 tot $ 3,00 per pond. Hoewel de prijzen variëren op basis van hoeveelheid en locatie, is het over het algemeen goedkoop.
Droogijs kopen en vervoeren
Plaats het droogijs in een geïsoleerde container zoals een plastic koeler / ijskist. Omdat droogijs veel kouder is dan traditionele vriescontainers (-109,3 graden Fahrenheit, dat is -78,5 graden Celsius), wordt het niet koel gehouden door je gemiddelde vriezer of koelkast.
 • Hoe dikker uw koeler of ijskist is, hoe langzamer het droogijs zal sublimeren.
 • Open en sluit de container zo min mogelijk om het sublimatieproces te vertragen. Je kunt de open ruimte in de koeler ook vullen met watten om de dode ruimte te beperken en de sublimatie te vertragen. [2] X Onderzoeksbron
 • Droogijs in de vriezer bewaren, kan de thermostaat van uw vriezer zelfs uitschakelen. Omdat droogijs extreem koud is, wordt je vriezer uitgeschakeld om te voorkomen dat voedsel te diepvriest. [3] X Onderzoeksbron Als je vriezer kapot gaat en je het voedsel binnenin bevroren moet houden, kun je er droogijs in doen en het zal als vervanging dienen.
Droogijs kopen en vervoeren
Zet de koelbox in je auto en rol de ramen naar beneden. Onthoud dat droogijs kooldioxide is en schadelijk is bij inademing in grote hoeveelheden.
 • Frisse lucht is vooral belangrijk als u langer dan 15 minuten droogijs vervoert. In een slecht geventileerde ruimte met droogijs zijn, kan snelle ademhaling en hoofdpijn veroorzaken en kan dodelijk zijn als het gedurende lange periodes wordt ingeademd. [4] X Onderzoeksbron

Omgaan met droog ijs

Omgaan met droog ijs
Draag leren handschoenen en lange mouwen bij het openen of gieten van droogijs. Hoewel kort contact onschadelijk is, kan langdurig contact met de huid de cellen bevriezen en u op een vergelijkbare manier als vuur verbranden.
 • Een ovenwant of handdoek kan ook werken, maar biedt niet dezelfde bescherming als handschoenen. Behandel droogijs zoals je zou doen met een hete koekenpan door je huid uit contact te houden.
 • Behandel brandwonden door droogijs zoals u dat normaal zou doen. Als je huid alleen rood is, zal deze na verloop van tijd genezen. Als je huid blaren of loslaat, behandel het gebied dan met antibiotische zalf en wikkel het in met een verband. Raadpleeg bij extreme brandwonden onmiddellijk een arts. [5] X Onderzoeksbron
Omgaan met droog ijs
Bewaar ongebruikt droogijs in goed geventileerde ruimtes. Het opslaan van grote hoeveelheden droogijs in luchtdichte ruimtes kan een zuurstofarme atmosfeer creëren.
 • Een afgesloten berging in uw achtertuin heeft een goede luchtcirculatie en loopt geen gevaar voor verstikking van mensen of dieren. Als je moeite hebt om een ​​goede plek te vinden om droogijs te bewaren, vraag dan een scheikundeleraar op je school of er een veilige plek is om droogijs op te slaan in het chemielaboratorium.
 • Zorg ervoor dat u droog ijs uit de buurt van jonge kinderen en huisdieren bewaart.
Omgaan met droog ijs
Open deuren en ramen in een kamer waar droog ijs is gemorst. Het droogijs zal blijven sublimeren, maar zal zich gemakkelijker met de lucht moeten kunnen vermengen.
 • Droogijs is zwaarder dan zuurstof en hoopt zich op in lage delen van het gemorste gebied. Plaats je gezicht niet in de buurt van kuilen of andere lage, besloten gebieden, omdat deze plaatsen de hoogste concentratie kooldioxide bevatten. [6] X Onderzoeksbron
Omgaan met droog ijs
Laat droogijs in een goed geventileerde ruimte op kamertemperatuur achter om het te verwijderen. Als je merkt dat je extra droog ijs hebt, onthoud dan dat het constant wordt gesublimeerd en gewoon met rust moet worden gelaten om te verdampen.
 • Uw veranda in de achtertuin is een goede plek om droog ijs te verwijderen. Zorg ervoor dat het ten minste 24 uur buiten het bereik van anderen is.
 • Je kunt ook een zuurkast gebruiken om droogijs af te voeren. Een zuurkast is een geventileerde behuizing waar schadelijke chemicaliën kunnen worden gebruikt of bewaard. Uw chemielaboratorium op school heeft mogelijk een zuurkast waar u het overtollige droogijs kunt achterlaten. Zorg ervoor dat je eerst een leraar vraagt ​​voordat je dit doet.

Dingen om te vermijden

Dingen om te vermijden
Bewaar droogijs niet in een volledig luchtdichte verpakking. De sublimatie van droogijs tot kooldioxide zorgt ervoor dat de container uitzet en mogelijk explodeert.
 • Droogijs kan een gewelddadige uitbarsting veroorzaken als het te strak wordt verpakt. Sommige mensen zijn beschuldigd van misdrijven wegens het opzettelijk opsluiten van droogijs totdat het explodeert, waardoor een 'droogijs'-bom ontstaat.
 • Bewaar geen droogijs in metalen of glazen containers, omdat een explosie granaatscherven kan veroorzaken die snijwonden of andere ernstige verwondingen kunnen veroorzaken.
Dingen om te vermijden
Vermijd droogijs in kelders, kelders, auto's of andere slecht geventileerde ruimtes. De kooldioxide van het droogijs zal geleidelijk zuurstof gaan vervangen en kan verstikking veroorzaken als het uitsluitend wordt ingeademd. [7]
 • Verlucht opslagruimten die voorheen droog ijs bevatten voordat ze naar binnen gingen.
Dingen om te vermijden
Probeer droogijs niet onbeheerd achter te laten. Ook al mag er niemand in de buurt zijn, er kunnen lekkages en andere ongevallen plaatsvinden als ze niet onder strikt toezicht staan.
 • Laat geen droog ijs achter op betegelde of stevige aanrechtbladen omdat de extreme kou het zou kunnen kraken.
Dingen om te vermijden
Gooi droog ijs niet weg in de riolering, gootsteen, toilet of afvalverwerking. U zult waarschijnlijk het water in de leidingen bevriezen en ze zelfs laten scheuren.
 • De extreme compactheid van een buis zorgt er ook voor dat droogijs sneller uitzet en een explosie kan veroorzaken.
Zijn koel- / vriesafdelingen van koelkasten luchtdichte ruimtes?
Niet zo ver dat je een probleem gaat veroorzaken. Hoewel het genoeg afdichting heeft om voedsel vers en de koude lucht binnen te houden, is het niet genoeg om te voorkomen dat de luchtdruk zichzelf regelt met de uitzetting van gassen uit het droogijs.
Hoe kan ik droog ijs gebruiken om mist te creëren voor een begraafplaats in de buitenlucht?
Plaats het droogijs in een open bak vol met water. Breek eerst het droogijs in kleine stukjes om de sublimatie te maximaliseren. Zorg er ook voor dat het buiten is of in een goed geventileerde ruimte. De CO2 van droogijs zal dalen en zich in laaggelegen gebieden nestelen.
Ik ben op reis met bevroren voedsel en moet het ongeveer. 32 uur. Kan ik droogijs gebruiken? En hoe transporteer ik het voedsel en ijs veilig?
Ja! Droogijs is een uitstekende keuze om voedsel 32 uur bevroren te houden. Het belangrijkste dat u nodig heeft, is een geïsoleerde koeler. Piepschuim werkt goed. Het is een geweldige isolator, die nodig is om het smelten van het droogijs na verloop van tijd tot een minimum te beperken. Ontvang minimaal een pond droogijs, per pond voedsel, per 24 uur invriezen. Sluit het voedsel af in plastic zakken en wikkel het verder met krantenpapier. Snijd het droogijs in blokjes van ongeveer 1 pond en wikkel het ook in plastic en papier, maar sluit het niet af. Stapel voedsel en pakjes droogijs gelijkmatig op elkaar in afwisselende lagen pakjes droogijs en pakjes voedsel. Gebruik zoveel koelers als nodig is voor gelijke delen voedsel en droogijs. Gebruik meer droogijs dan nodig is.
Kun je droogijs mailen?
Ja. Dippin 'Dots-ijs moet bijvoorbeeld op 40 onder nul worden gehouden. Wanneer u online bestelt of ze naar winkels verzenden, gebruiken ze droogijs om het ijs tijdens het verzendproces koud te houden.
Kan ik de rook van droogijs met blote handen aanraken?
Ja, de rook van droogijs is niet schadelijk.
Wordt een piepschuimkoeler als luchtdicht beschouwd?
Nee, piepschuimkoelers zijn doorgaans niet luchtdicht.
Kan ik voedsel in droogijs verzenden?
Voor een korte periode, zoals een dag, maar als het zich in een temperatuurdichte container bevindt, riskeert u vriesbrand.
Kan ik droogijs in mijn koeler gebruiken om de levensduur van normaal ijs te verlengen en geld te besparen?
Ja, dit verlengt de levensduur van normaal ijs.
Wordt een YETI-koeler beschouwd als een luchtdichte koeler?
Ja, maar als u de aftapplug een klein beetje losschroeft, kan het gas ontsnappen.
Kan regelmatig ijs werken aan een droogijs-wetenschapsproject?
Nee, vanwege het enorme temperatuurverschil. Normaal ijs produceert de rook niet zoals droogijs.
benumesasports.com © 2020