Brainstormen met Bubbl.Us

Brainstormen is de eerste stap van creatie. Als je een centraal idee hebt, moet je je gerelateerde gedachten goed structureren om dat idee uit te voeren. Deze wiki legt uit hoe Bubbl.us te gebruiken [1] , een Brainstorm-boom-applicatie, om te helpen bij het organiseren van je gedachten. Notitie: Bubbl.us is een online applicatie. U hoeft geen software te downloaden om deze te gebruiken.
Open bubbl. ons in uw browser . Klik hier of typ "bubbl.us" in het adresveld van uw browser. Volgens de documentatie is bubbl.us geoptimaliseerd voor gebruik met deze browsers:
 • Google Chrome
 • Safari
 • Internet Explorer
Beantwoord de pop-up prompt. Wanneer u de bubbl.us-pagina voor het eerst opent, verschijnt er een klein vakje waarin u om toestemming wordt gevraagd om informatie op uw computer op te slaan. Dit is een goed gedocumenteerde vraag over lokale opslag die aan het begin van veel Adobe Flash-toepassingen opduikt [2] . Klik op "toestaan" als u bubbl.us optimaal wilt laten werken, of "weigeren" om hun privacybeleid te lezen voordat u begint.
Log in of maak een account aan. In het rechterpaneel bevat een grijs vak een formulier om in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord (als je eerder bubbl.us hebt gebruikt) of om een ​​nieuw account aan te maken. Om je brainstormwerk op te slaan of te delen, heb je een account nodig. Als u zich hier geen zorgen over maakt, kunt u doorgaan naar stap 4.
 • Let op: lees bij het aanmaken van een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord de servicevoorwaarden van de website en ga ermee akkoord. (Link bevindt zich onder het formulier.)
Begin te brainstormen met uw centrale idee.
 • Als je je hebt aangemeld, klik je op de link 'Brainstormen starten' in het midden van de werkruimte.
 • Als u zich niet heeft aangemeld, klikt u op de grote blauwe knop "Start" in het midden van de pagina. Houd er nogmaals rekening mee dat als u zich niet hebt aangemeld, u uw werk niet kunt opslaan of delen.
 • Typ je centrale onderwerp in de gele bubbel. Dit is het begin van je brainstormboom. Het moet het meest algemene idee bevatten dat u overweegt, omdat subideeën en subsubideeën hieruit zullen voortkomen. (In ons voorbeeld rechts is het centrale onderwerp een essay dat de stelling "Je bent wat je eet" verdedigt. Dit is het hoofdidee en alle ondersteunende ideeën zullen volgen.)
Breid je brainstormboom uit.
 • Druk op de 'Tab'-knop op je toetsenbord om een ​​ander idee op hetzelfde niveau te creëren. (Bijvoorbeeld het vergelijken van ondersteuning voor "Je bent wat je eet" met ondersteuning voor "Je bent NIET wat je eet", rechts weergegeven.)
 • Druk op de 'Command + Enter'-knoppen (houd commando ingedrukt, druk op Enter) om een ​​idee op een subniveau te creëren. Dit idee zal verschijnen als een bubbel met een andere kleur.
 • Breid je stamboom uit door de vorige acties ('Tab' of 'Command + Enter') te herhalen op verschillende idee-bubbels.
Verplaats, verander of verwijder ideeën. Als uw ideeën veranderen, kan uw brainstormboom dat ook. De bubbl.us-boom zal zichzelf automatisch herpositioneren om bij uw ideeën te passen, maar als u een aangepaste wijziging wilt, kunt u bubbels verplaatsen of verwijderen:
 • Om een ​​luchtbel te verplaatsen, klik en sleep je om hem te verplaatsen. Opmerking: klik en typ opnieuw om een ​​idee te bewerken. Als u op Enter drukt, kunt u uw bubbel verticaal uitbreiden.
 • Om een ​​ideeënballon te wijzigen of te verwijderen, beweeg je erover met je muis totdat er een pop-up voor opmaak verschijnt. Vanaf hier kunt u deze verbinden met een andere bel, de lettergrootte wijzigen, de kleur van de bel wijzigen of deze verwijderen.
Sla je werk op. Klik op de pijl naast de knop "Opslaan" in de rechterbovenhoek van de werkruimte. Als u "Opslaan als ..." kiest, kunt u het blad hernoemen. (De standaardnaam is "Nieuwe pagina".) Notitie: Er is ook een vak in het menu Opslaan om automatisch elke 2 minuten op te slaan. Het wordt aanbevolen om dit vakje aangevinkt te laten om uw werk te beschermen.
Deel uw boom met anderen. U kunt uw brainstormboom delen als een alleen-lezen bestand, of u kunt anderen toestaan ​​deze te bewerken.
 • Alleen-lezen delen: In de rechterbovenhoek kunt u met de knop "Delen" een alleen-lezen-link naar uw boom delen op bubbl.us of de boom insluiten in HTML (voor gebruik op andere websites). Om een ​​alleen-lezen link te delen, wordt u gevraagd de link-URL te kopiëren of e-mailadressen in te voeren van vrienden waarmee u wilt delen.
 • Samenwerkend delen: om met anderen samen te werken op bubbl.us, moeten de gebruikers met wie je wilt delen hun eigen bubbl.us-accounts hebben. Als u zeker weet dat dit het geval is, klikt u op de vervolgkeuzepijl naast de knop Contacten in het rechterpaneel. Wanneer daarom wordt gevraagd, moet u hun namen, gebruikersnamen of e-mailadressen invoeren in het pop-upvenster "Contacten toevoegen".
Kan ik foto's toevoegen aan mijn mindmap?
Ja, u kunt afbeeldingen uploaden.
Als je een wiel op je muis hebt, kun je scrollen en de grootte van je werk vergroten of verkleinen. (U kunt dit ook doen met het gereedschapspaneel linksboven in de werkruimte.)
Ook in het gereedschapspaneel linksboven vindt u opties voor afdrukken uw boom, exporteer het als een afbeeldingsbestand (.jpg of .png) of importeer opgeslagen werk dat u op uw computer hebt opgeslagen.
benumesasports.com © 2020