Hoe word ik vrijwilliger in een verpleeghuis?

Vrijwilligerswerk bij een verpleeghuis is een vaak over het hoofd gezien vrijwilligersgebied en toch een van de meest noodzakelijke. Statistieken tonen aan dat slechts 50 procent van de verpleeghuisbewoners geen naaste verwanten heeft en 46 procent geen levende kinderen, wat gedeeltelijk verklaart waarom hier geriatrische depressie heerst. [1] Het proces om vrijwilliger te worden in een verpleeghuis kan vaak een beetje lang duren, maar de zelfbevrediging en relaties die je krijgt door vrijwilligerswerk zijn onvervangbaar.
Maak een lijst van verpleeghuizen waar je regelmatig vrijwilligerswerk kunt doen. Gebruik daarbij alle bronnen van familieleden, vrienden of gebruik zelfs een online zoekmachine om verpleeghuizen te vinden. Houd er bij het zoeken rekening mee dat alleen omdat een verpleeghuis erg groot is, dit niet betekent dat u niet dezelfde één-op-één ervaring krijgt als een kleiner huis. Houd bij het kiezen van uw woning ook rekening met uw planning; zorg ervoor dat u zich volledig kunt houden aan alle verplichtingen die het verpleeghuis u kan geven. Kies uit uw lijst de top drie die aansluiten bij wat u zoekt.
Bel of bezoek de top drie van de door u gekozen verpleeghuisopties. Voordat u belt, kiest u verstandig uw tijden, elk moment tussen 9.00-11.00 uur en 14.00-17.00 uur is een goede optie. Door maaltijden of later op de avond te vermijden, heb je een betere kans om informatie te krijgen en mensen te vinden die vrij zijn om met je te praten. Vraag bij aankomst naar de activiteitendirecteur of vrijwilligerscoördinator, zij kunnen u het beste helpen.
Vraag een aanvraagformulier aan. De activiteitendirecteur of vrijwilligerscoördinator zal vanaf hier al uw informatie behandelen. Deze stap is ook waar uw sollicitatieproces begint. Zij zullen u alle nodige informatie over aanvragers verstrekken. De meeste verpleeghuizen zullen interviews afnemen, achtergrondcontroles uitvoeren en u kunt zelfs vaccins krijgen en drugstests doen.
Word een "vrijwilliger in opleiding" in het verpleeghuis. Afhankelijk van het gebied waarin je moet trainen, word je in opleiding genomen. Vanwege de grote verscheidenheid aan mogelijke gebieden kun je variaties in je trainingsduur ervaren en kan de inhoud variëren.
Wacht op je vrijwilligersopdracht. De vrijwilligers- of activiteitencoördinator geeft of vraagt ​​je naar een vrijwilligersopdracht. De coördinator werkt meestal met u samen in welk gebied u het liefst werkt, maar onthoud dat u, ongeacht het gebied, een verschil maakt in het leven van de bewoners.
Start als vrijwilliger! U heeft nu aan alle criteria voldaan om verpleeghuisvrijwilliger te worden. Hopelijk heb je ook een vrijwilligersgebied gekozen dat het beste bij je past in het verpleeghuis.
Wat is de juiste leeftijd? Ik ben net 16 geworden, is dat goed?
Ja, dat is prima. Vraag het personeel van uw plaatselijke verpleeghuis of ze leeftijdsbeperkingen hebben voor de taken die u gaat uitvoeren.
Houd bij het plannen van datums en tijden voor vrijwilligerswerk een agenda of planner bij u in de buurt om ervoor te zorgen dat de datums niet in strijd zijn.
Het is heel gemakkelijk om "te veel vrijwilligerswerk te doen", dus probeer je best om data verstandig te kiezen.
In sommige verpleeghuizen mag je pas vrijwilligerswerk doen als je minimaal 16 bent; ontdek het door ze rechtstreeks te vragen.
benumesasports.com © 2020